Vaníliás karácsonyi torta

2013-12-01

sponsored links

Ezt a finom receptet a Nõk Lapja Advent-ben találtuk, és muszáj volt elkészítenünk. Sajnos tortaforma éppen nem állt rendelkezésünkre, így tepsiben készült, de így is nagyon mutatós lett.

IMG_0898

 

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 5 tojásfehérje
  • 1 púpozott tk. sütõpor
  • 2,5 dl tej
  • 3 tasak vaníliás cukor
  • 25 dkg mascarpone
  • 4 dl hideg habtejszín
  • 1 tasak zselatinfix
  • mandula, dekorcukor  a díszítéshez

Elkészítés:

  • A lágy vajat keverjük egészen habosra a porcukorral.
  • A sütõporral elkevert lisztet szitáljuk a vajas részhez.
  • Adjuk hozzá a tejet, keverjük el, majd óvatosan keverjük hozzá a keményre felvert tojásfehérjéket.
  • Vajazzunk és lisztezzünk ki egy 20 cm átmérõjû tortaformát, szedjük át bele a tésztát, és 180 fokra elõmelegített sütõben 45-50 perc alatt süssük készre, tûpróbával ellenõrizzük.
  • A krémhez a tejszínt enyhén verjük fel, adjuk hozzá  a zselatin fixet, majd verjük keményre a tejszínt.
  • A mascarponet keverjük el a vaníliás cukorral, ízlés szerint még egy kis porcukorral, és forgassuk óvatosan a tejszínhabhoz.
  • A kihûlt tortát vágjuk 2 vagy 3 lapra.
  • Rétegezzük össze a tortát a krém felével, és vonjuk be a másik felével.
  • Szórjuk meg mandulával, esetleg dekorcukorral.

 



Folytats a blogon ... https://anyjalanya.wordpress.com/2013...

sponsored links

Keres?s