Vaníliás karika
sponsored links
Gyerekkori klasszikus édesség ez, a házi verzió se rossz, sõt nagyon is finom, csak valahogy mégse ugyanaz. Fél adagot csináltam, ebbõl lett 30 kisebb karikám.
25 dkg liszt
12,5 dkg vaj
1 tojássárgája
7 dkg cukor
1 kk étolaj
1/2 kk sütõpor
1/2 vaníliarúd kikapart magjai
5 dkg étcsokoládé a mártogatáshoz
A hozzávalókat összedolgoztam és adtam hozzá még 1 evõkanál hideg vizet is, majd egy órát hûtõben pihentettem a tésztát. Ezután kinyújtjuk, kiszaggatjuk, a közepét egy kisebb átmérõjû kiszúróval kiszúrjuk. Sütõpapírra rakosgatjuk õket és alacsony lángon 15 perc alatt megsütjük. Az étcsokit felolvasztjuk, adunk hozzá pici olajat és vizet is, majd a kekszek alját belemártjuk és rácsra téve hagyjuk, hogy a csokimáz megszilárduljon. A receptet a Nõk Lapja különszámában olvastam.