Vaníliás-homoktövises mille feuille, õszibarackkal
sponsored links
Korábban a St. Andrea borvacsoránkon egy késõi szüretelésû, félszáraz Chardonnay-hoz párosítottuk ezt a desszertet. Harmonikus párost alkottak!
Vajas tészta
Alap tészta(forteig)
Vaj 0,02
Liszt 0,20
Só 0,004
Ecet 10% 0,004
Víz 0,12 (vagy tejsavó, akkor nem kell az ecet)
Vajas rész
Vaj 0,20
Liszt 0,02
A vajas részhez a hideg vajat összegyúrjuk a liszttel, tégla alakúra lapítjuk és betesszük a hûtõbe.
Az alap(vagy elõ) tésztához leszitáljuk a lisztet és hozzáadjuk a jeges vízben feloldott sót és ecetet, majd a szoba hõmérsékletû vajat és egynemû, sima tésztát gyúrunk belõle.
Hûtõben pihentetjük és fél óra elteltével belecsomagoljuk a zsiradékos részt. Kinyújtjuk amennyire csak tudjuk és ...