Vaníliás guba habsipkával
sponsored links
Az ötlet ott kezdõdik, hogy a "legkisebb is számít" üzletben mostanában szûken mérik azokat a nylon zacskókat, amikben a kedves vásárló el tudja hozni a kifliket. Helyette egy papírzacskót adnak, aminek egyetlen hibája van, mégpedig az, hogy másnapra a kifli teljesen kiszárad benne. Tehát reggelre lett 5 db gyönyörûen kiszáradt kiflim, amit nem lehetett szendvicsnek megcsinálni, viszont a kidobás, mint opció, fel sem merült. Jött a kérdés ugye, hogy mit lehet kezdeni a kiszáradt kiflikkel? A kérdés végére sem értem gondolatban, mikor a válasz már meg is volt: mákos gubát. Amivel szintén csak egy probléma van, mégpedig az, hogy a gyerkõcök nem szeretik a mákot...megint agyalás, hogy akkor mi legyen a kiszáradt kiflikkel...majd jött a megvilágosodás: vaníliás guba! Miért ne? Mák kihagy, helyette finom vanília krém megy bele...már kezdtem örülni, de ugye a vanília krémhez nem kell a tojásfehérje...de kidobni ezt sem akartam, hiszen nem úgy neveltek, na de akkor mi legyen vele? A habkarika azért nem jöhetett szóba, mert nagyon sok a sütési ideje, amire este nem volt idõ...eszembe jutott, hogy készítettem én már süteményekre habos réteget (Rákóczi túrós, habos meggyes...), miért ne lehetne erre is?...na így született meg ez a vaníliás guba habsipkával recept...NAGYON BEJÖTT mindenkinek:)
Hozzávalók egy 26 cm-es kerek torta formához:
5 db kiszáradt kifli 95 Ft
a vanília krémhez:
3 dl tej 46 Ft
2 dl habtejszín 165 Ft
4 tojássárgája 200 Ft
1 teáskanál vanília aroma ...