Vaníliás-fahéjas õszibaracklekvár

2012-08-02

sponsored links


Ez a júliusi befõzésem eredménye. Elég sok gyümölcsrõl lemaradtam ebben a hónapban....málna, sárgabarack, cseresznye mind eltûnt a piacról vagy már nagyon drágák:( Úgyhogy kedves olvasóim, én mint elsõ éves befõzõ megtanultam, hogy résen kell lenni, sõt elsõ szabály, hogy találjatok egy megbízható, minõségi termelõt, aki hipp-hopp hozza Nektek a friss, épphogy leszedett gyümölcsöket több rekesszel, arról nem is beszélve, hogy "elfogadható", ár-érték aránynak megfelelõ áron legyen:) (NY egyik fõ elve:)) Na nekem még nincs ilyen termelõm, de ha valakit tudtok ajánlani, szívesen fogadom a tanácsokat:) Visszatérve a lekvárra, én inkább õszi, mint sárgabarack "fan" vagyok, a család miatt fog készülni abból is, de csak ha találok a piacon. Sajnos a fagy sok barackot elvitt idén:( De õszi még ömlesztve van a pultokon, úgyhogy ebbe mindenképp vágjatok bele!

Befõttes üvegek elõkészítése
1. A befõttes üvegeket forrásban levõ vízben fõzzük pár percig, hogy lefertõtlenítsük, majd a tûzhelyben melegítsük õket 100 fokon a tetejükkel együtt, amíg meg nem töltjük lekvárral, ez azért fontos, mivel száraz dunsztban fog kihûlni a lekvárunk hosszú idõn keresztül, így a baktériumok elpusztulnak.

Hozzávalók 2x250 ml üveghez:
600 g õszibarack (héj és mag nélkül)
140 g nádcukor
1 rúd vanília ...

Folytats a blogon ... www.nyammm.hu/2012/08/vanilias-faheja...

sponsored links

Keres?s