Vaníliás diós fagyi

2014-06-19

sponsored links

A második fagyi próbálkozásom már fõzött krémes, gondoltam ezzel is kísérletezek egy kicsit. Hát mit ne mondjak, nagyon ízlett. Teljesen más mint a gyümölcsös. Igazi krémes és ahogy kikerült a gépbõl már kanalaztuk is.
A fagyi készítésnek van egy elõzménye. A dió pirítása.... :)
Reggel miután megsütöttem a cseresznyés focacciat, úgy gondoltam ha már meleg a sütõ akkor beteszek egy adag diót pirítani. Aham.... Úgy elfeledkeztem róla, hogy mikor valami büdöset éreztünk, akkor is a szomszédot szidtam, hogyan tud korán reggel büdöset fõzni. :) Majd kimentem egyszer csak a konyhába és persze én voltam a ludas. A dióm szénné égett. Nah, akkor jöhet a következõ 10 dkg. Ezt már a páromra bíztam, mert én készülõdtem, mentem dolgozni. Hát, errõl is lekéstünk, mert mire megnéztem már ez is ehetetlen lett volna. A harmadik 10 dkg mellett ott ültem és folyamatosan kukucskáltam befele mérgesen, természetesen ez már nem akart gyorsan pirulni, de a végére csak sikerült. Tanulság: a dió gyorsan pirul sütõbe mellette kell ülni. :)








Vaníliás diós fagyi
Hozzávalók:
300 ml tejszín
250 ml tej
5 tojás sárgája
1 vanília rúd kikapart belseje
3-4 ek. nyírfacukor
100 g pirított dió

Elkészítés:
A tejet és a tejszínt forraljuk fel a vaníliarúd kikapart belsejével. A tojások sárgáját keverjük habosra a cukorral. Miután felforrt a tej, vegyük alacsony lángra. A kikevert tojáshoz tegyünk egy pár kanál forró tejet, ezzel keverjük el, majd így csurgassuk a többihez. Addig fõzzük míg be nem sûrûsödik. Vigyázzunk, ne forraljuk fel újra, mert rántotta lesz. :) A diót daraboljuk össze és adjuk a krémhez. Hûtsük ki, majd tegyük hûtõbe egy éjszakára.
A fagyi gép is már csücsüljön a mélyhûtõbe legalább 24 órát. Kb. 30 perc alatt készre keverhetjük a fagyi gép segítségével.





Folytats a blogon ... koskacukor.blogspot.com/2014/06/vanil...

sponsored links

Keres?s