Vaníliás cseresznyedzsem
sponsored links
Gold recept
A meggylekvár az egyik nagy kedvencem, de a cseresznye mindeddig kimaradt. Valószínûleg azért, mert a meggyet sokkal könnyebb kimagozni, mint a ropogós cseresznyét. :-) Most viszont annyi termett egyszerre, hogy semmilyen formában nem gyõztük megenni, és már a hûtõbe sem tudtam mindet bepréselni, ezért aztán rászántam magam a magozásra. Határozottan és elfogulatlanul állíthatom, hogy megéri a fáradságot, mert ez a lekvár nagyon finom! Most ott tartok, hogy sajnálom, hogy nincs több cseresznyém, ugyanis több kis üveggel máris elfogyott. :-)
Én csak elfeleztem magozás közben a szemeket, de aki szeretné, eldarabolhatja apróbbra is.
Hozzávalók 4 személyre
1 kg cseresznye
fél kg cukor
vaníliarúd kikapart belseje
1 mk fahéj
2 db citrom ...