Vaníliás-citromos tejfölkoch 1924-bõl
sponsored links
Fotók: Milutinovits Panka /hello.garlic
Minden családban ott lapul valamelyik polcon a generációkon át öröklõdõ, megsárgult, foltos, szakadozott lapokból álló, többször összeragasztgatott, régi szakácskönyv. Benne nagymamáink kézírása, feljegyzései, az oldalak között egy-egy megbújó, dohos szagú kockás papír, rajta az ismerõs sütemény leírása. A receptek mellé itt-ott rövid személyes kiegészítés vagy minõsítés (nagyon finom). Az utolsó, üres oldalakon pár saját tipp, az enyémben gombóc és sajtos rúd.
A miénk bánffyhunyadi Hunyady Erzsébet összeállítása: "A jó házi konyha. Így kell fõzni! A sütés-fõzés tudományának új kódexe", amely elõször 1924-ben, a Singer és Wolfner Irodalmi Intézet Rt. gondozásában jelent meg. A példányom ötödik, átdolgozott kiadás, 1934-ben látott napvilágot.
Sok régi szakácskönyv szentel hosszas oldalakat a különbözõ gõzölt pudingoknak, koch-oknak, ezért a régi ...