Vaníliás banánszuflé kardamommal

2014-03-28

sponsored links


Eddig csak egyszer készítettem szuflét, és akkor nagyon ízlett. Mégse került rá sor újra, egészen mostanáig. Mivel a hûtõben ott szomorkodott még egy szem banánom, és már kezdett erõteljesen barnulni a héja, jónak láttam elhasználni. Az az egy banán azonban kevés lett volna egy nagyobb lélegzetû süteményhez, turmixot meg nem akartam belõle készíteni, mert valami sütiféleségre vágytam. Eszembe jutott, hogy a felfújthoz talán pont elég lenne egyetlen banán is. Jól gondoltam. Évekkel ezelõtt a neten láttam a szuflénak ezt az elkészítési módját, igaz, nem banánnal, és most a legelsõ felfújtaméval ellentétben eszerint a módszer szerint készítettem el. Nem csalódtam, mert habkönnyû, ugyanakkor finom, krémes állagot sikerült így elérnem.
Ez a felfújt nem túl édes, enyhén banánízû, kellemesen vaníliás és egy leheletnyit kardamomos. Szerintem az arányokat sikerült jól eltalálnom, egyik íz sem tolakodik a másik elébe.

Csak egy dolgot sikerült kicsit elrontanom - a sütési idõt. Már 20 perc után kivettem a sütõbõl, mert az eredeti ...

Folytats a blogon ... suniskanal.blogspot.com/2014/03/vanil...

sponsored links

Keres?s