Vaníliás akácvirágzselé citromdarabokkal

2012-05-10

sponsored links



Javában virágzik az akác és a bodza is. Sajnos még nem volt alkalmam bodzát gyûjteni, de ami késik, nem múlik!

Az akácvirágszörpöt viszont kicsit továbbfejlesztettem. A már szinte kész, de kevésbé édesített szörpbõl akácvirág zselét készítettem kevés, igazi vaníliával fokozva az édes ízeket, kontrasztként pedig kis savanyúként és enyhén keserûként apróra vágott egész citromot (bio) tettem a zselébe. Akácszörp készítése itt, korábban.

A kevésbé édesített kész szörpöt akár most, akár télen is továbbalkothatjuk, ha agar-agarral vagy növényi zselésítõkkel zselésítjük. Én most Stabarkot használtam (de szebb, áttetszõbb lesz agar-agarral, azzal is készítek majd). Még melegen belekevertem a rúd vanilia belsejét, kis idõ múlva az apróra vágott citromokat is, de a citromokat már nem fõztem, hanem azonnal üvegekbe töltöttem. Ne legyen túl sok a citrom, nehogy túl keserû legyen, de kevés sem, mert akkor pedig felülnek a citromdarabok az üveg tetejére. Amíg a zselésítõ szilárdul, érdemes forgatni az üveget, hogy egyenletesen helyezkedjenek el a zselében a citromdarabok. Az üvegeket melegen lezártam, és szokásos módszerrel fejtetõre állítva, az egész üveget csírátlanítottam, így tartósító nélkül is eláll.

Nem bírtam ki, és egy üveget pár nap után felbontottam, nem lett-e túl keserû. Hát mondhatom ...

Folytats a blogon ... erdokostolo.blogspot.com/2012/05/vani...

sponsored links

Keres?s