Vaníliakrémes-ribizlis õzgerinc
sponsored links
Nálunk most érett be a ribizli és édesanya elkészítette az egyik kedvenc desszertem belõle. Ha ribizlire tesztek szert, mindenképp próbáljátok ki, nem bánjátok meg. A recept egy 2009-es Príma konyhából van.
Vaníliakrémes-ribizlis õzgerinc
Hozzávalók:
A tésztához: 4 tojás, 10 ek hideg víz, 5 ek cukor, 5 ek liszt, 2 ek porcukor.
A krémhez: 3 dl tej, kis fahéj, pár szem szegfûszeg, 3 tojássárgája, 1 cs vaníliás pudingpor, 4-5 ek cukor, 2 cs vaníliás cukor, 1 dkg zselatinpor, 3 dl habtejszín, 35-40 dkg piros ribizli.
A tészta kenéséhez: 4-5 ek ribizlilekvár
Tetejére: porcukor
Elkészítés:
A tojások sárgáját a vízzel habosra kavarjuk, hozzáadjuk a cukrot és fehéredésig keverjük. Beleszórjuk a lisztet is. A tojások fehérjébõl kemény habot verünk, végén beledolgozzuk a porcukrot is. A kemény habot a tojássárgás keverékbe ...