Vaníliakrémes-Oreo kekszes pohárkrém eperrel.
sponsored links
Vaníliakrém, Oreo keksz és eper, hát kell ennél finomabb desszert egy hétvégi ebéd után.... A pohárkrémek a kedvenceim közé tartoznak, mert saját, éppen abban a pillanatban kitalált összeállítás szerint készülnek, elronthatatlanok, és nagy melegben szívesen kanalazgatjuk. Most éppen adott volt az Oreo keksz és az eper, így már csak azt kellett eldönteni, milyen krémmel is rétegezzem a poharakba. Végül vaníliapudingot fõztem, majd tejszínhabbal simára kevertem. A selymes vaníliakrém pedig nagyon jól illet a ropogós kekszhez, melyre az eperdzsem tette fel a koronát. Imádtuk, és élvezettel kanalaztuk.
Hozzávalók:
1 cs vaníliás pudingpor
2 cs Oreo keksz
25 dkg mascarpone
2 dl Hulala (v. habtejszín)
4 dl tej
3 ek porcukor
2 cs vaníliás cukor
A pudingport keverjük simára egy kevés tejjel, majd adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, és a maradék tejet.
Ezután állandó kevergetés mellett fõzzük sûrûre, majd hûtsük ki. (én kevergetve hûtöttem ki, így csomómentes lesz a krém)
Amikor a puding kihûlt, adjuk hozzá a mascarponét, majd keverjük simára.
Ezután verjük kemény habbá a Hulalát (v. habtejszínt), majd apránként keverjük hozzá a krémhez.
Pár darab Oreo kekszet tördeljünk bele a poharakba, majd kanalazzuk rá a krémet. Ezután megint keksz, majd krém következik.
Ezután tegyük be a hûtõbe, míg elkészül az eperdzsem.
Eperdzsem hozzávalói:
20-30 dkg eper
1 dl víz
1 cs vaníliás cukor
2 ek barna cukor
1 mk õrölt fahéj
1/4 citrom leve
1 púpozott tk étkezési keményítõ + pici víz
Az epret folyó víz alatt mossuk meg, alaposan csepegtessük le, majd daraboljuk fel ízlés szerint.
Ezután adjuk hozzá a vizet, a cukrot, a vaníliás cukrot, a citrom levét, és az õrölt fahéjat, majd fõzzük pár percig. (arra figyeljünk nehogy túlfõzzük)
Az étkezési keményítõt keverjük simára egy pici vízzel, majd állandó keverés mellett, csorgassuk az eperhez, és addig fõzzük míg kellõen besûrûsödik. Ezután vegyük le a tûzrõl, majd hûtsük ki.
A pohárkrémet vegyük ki a hûtõbõl, majd kanalazzuk rá a kihûlt eperdzsemet, és tálalásig tegyük vissza a hûtõbe, hogy kellõen lehûljön, és az ízek jól összeérjenek.
Tálalás elõtt egy kicsivel, vegyük ki a pohárkrémet a hûtõbõl, hogy ne legyen túl hideg, majd úgy kínáljuk.