Vaníliakrémes máktorta

2017-10-20

sponsored links

A férjem minden évben máktortát kér a szülinapjára, ez már hagyomány. Mindig vaníliás fõzött krémmel. Igyekeztem feldobni egy kicsit az idei tortáját, mivel már cukrász vagyok, akartam villantani valami nagyot. Azt hiszem a csokikerítéssel ez sikerült is. 
A tortadekoráció Magnoliától rendelhetõ. 


Hozzávalók:
15 cm-es tortához

A máktésztához:
5 tojás
150 gr porcukor
100 gr vaj
160 gr darált mák
1,5 tk. sütõpor

A fõzött krémhez:
 ( Juditkától kölcsönöztem a receptet, innen
400 ml tej
60 gr vaníliás pudingpor
100 gr cukor
vanília aroma / esszencia
90 gr vaj

A díszítéshez:
100 gr fehércsoki
egész szemes mák


Elkészítés:
1. A piskótához az egész tojásokat kihabosítjuk a porcukorral, hozzákeverjük az olvasztott vajat végül szilikonos spatulával beleforgatjuk a sütõporral elkevert, alaposan ledarált mákot. Sütõpapírral bélelt formába simítjuk és 180 fokon készre sütjük, tûpróbáig. Kb. 40 perc, függ a sütõtõl és a torta magasságától. Ha kihûlt, lehúzzuk a papírt róla és háromba vágjuk.
2. A krémhez elkészítjük a pudingot: a pudingport kikeverjük egy kevés tejjel,a  maradék tejet a cukorral felforraljuk, hozzáöntjük a pudingot és sûrûre fõzzük. Még melegen folpackkal beborítjuk, hogy ne bõrösödjön és teljesen kihûtjük. Én egy egész éjszakára hûtõbe tettem és másnap töltöttem a tortát. 
3. A kihûlt, hideg pudingot  robotgép üstjébe tesszük, simára dolgozzuk, hozzáadjuk a vaníliát és kanalanként a szobahõmérsékletû vajat, teljesen kihabosítjuk.
4. Betöltjük a tortát a krémmel, oldalára, tetejére is jusson, egy keveset a díszítésre félreteszünk. 
5. A torta díszítéséhez a csokikerítést az itt leírtak alapján elkészítjük, tetejét a maradék krémmel és mákkal díszítjük. 



Folytats a blogon ... szofika-a-konyhaban.blogspot.com/2017...

sponsored links

Keres?s