Vaníliakrémes cukros-fahéjas rúd
sponsored links
Régóta szemeztem már Limaránál ezzel a finomsággal. Épp itt volt az ideje, hogy ismét kényeztessem a fiúkat :D
Változtattam egy picit de tényleg csak egy picikét. A receptet követtem egy az egyben, viszont fehér tönkölylisztbõl készültek. Valamint rácsozót használtam a díszítéshez.
Kicsi fiúnak csináltam nutellával töltöttet is amit nem hempergettem fahéjas cukorba csak sima kristálycukorba.
3 dl tejet meg langyosítottam és belõle fél dl be egy kk cukrot szórtam, majd 3 dkg élesztõt el morzsoltam benne. Hagytam felfutni...
Eközben 60 dkg lisztet robi táljába mértem bele ütöttem 1 egész tojást és még 2 sárgáját. 3 ek cukorral, a felfuttatott élesztõvel és a maradék tejjel kidagasztottam, majd 6 dkg puha vajat is bele dolgoztam. Ennyire egyszerû a tésztája :D
Kb egy óra alatt duplájára kelesztettem.
Ezalatt megcsináltam a tölteléket.
1 vaníliás pudingot 2 ek cukorral és 3 dl tejjel sûrûre fõztem. Hagytam kihûlni és 5 dkg vajjal kihabosítottam.
A megkelt tésztát kiborítottam kissé át gyúrtam és 12 részre vettem. Minden egyes gombócot kinyújtottam, egy kanál vaníliakrémet tettem a szélére és a másik szélét a rácsozóval megvágtam.
Majd a tészta széleit úgy kell felhajtani, hogy a töltelék ki ne folyjon, feltekertem és sütõpapiros lemezre sorakoztattam õket
Hagytam még 30-40 percet kelni õket. Addig elõmelegítettem a sütõt 170 fokra, majd a szép duci rudakat betoltam 12 percre.
Míg sültek 5 ek cukrot összekevertem 1 ek fahéjjal és megolvasztottam 2 ek vajat.
Mikor kisültek a finomságok még azon forrón olvasztott vajjal megkentem õket és a fahéjas cukorba hempergettem. Rácson hûltek.
Húúú de finom....