Vaníliakrém málnával és friss eperrel
sponsored links
Igen, ismét egy desszertet hoztam, hiszen minden hétvégi ebéd után, miután elfogyasztottuk a fõételt, elhangzik a kérdés. És mi a desszert? Pedig készítek ám sok más finomságot is, de sokszor abba a dilemmába ütközök, hogy akkor együnk együtt, vagy fotózzam az ételt. Általában az elsõ gyõz. A desszert más téma, mert azt készítem elõször, amíg készül a fõétel annak a fényképezését sokkal könnyebben beütemezem. Próbálok ezen változtatni, a tavasz közeledtével igyekszek egyre több friss zöldséges fogást hozni a blogra is.
Ebbõl az illatos eperbõl néhány szemet képtelen voltam a zöldségesnél hagyni. Nem olyan, mint mikor szezonja van, de nem is volt csalódás, finom volt, ebben a desszertben pedig különösen. Recept kis módosítással (a málnapürébe kevesebb cukrot tettem) a Das süsse Finale magazinból van. Nagyon egyszerû és látványos.
Hozzávalók: 300 ml tej, 4 tojássárgája, 50 g cukor, 1 vaníliarúd, 4 nagy vagy 8 kicsi eper ...