Vaníliafagylalt sós karamellás pattogtatott kukoricával
sponsored links
Hozzávalók: 10 dkg natúr pattogtatott kukorica; a vanília fagylalthoz: 5 dl tejszín, 5 tojás sárgája, 8 dkg cukor, 1 rúd vanília; az öntethez: 12 dkg cukor, 3 dkg vaj, 2 dl tejszín, 1-2 csipetnyi só
Elkészítése:
A vanília fagylalthoz a tojássárgáját kikavarjuk a cukorral, majd hozzáöntjük a tejszínt. A vanília magjait kikaparjuk, beletesszük a tojásos keverékbe és vízgõz fölött, lassú tûzön, puding sûrûségûre fõzzük miközben folyamatosan kavarjuk, nehogy a tojás összekapja. Félrehúzzuk a tûzrõl, kicsit kihûtjük, majd dobozba töltjük és mélyhûtõbe rakjuk, 1/2 óránként, összesen ...