Vanília krém eperrel - Paleo
sponsored links
Eszti lányom 3 hete kitartóan Palozik és neki szerettem volna egy gyors és könnyû desszertet készíteni, mert nagyon megérdemelte. Igazán finomra sikeredett, olyan volt mint a somlói galuska krémje és a madártej keveréke. Üdítõ és könnyû desszert.
Hozzávalók 4 fõre:
- 400 ml kókusztej (nem paleozóknak tehéntej)
- 40 g tápióka keményítõ
- 1 evõkanál méz
- 2 evõkanál xilit
- 2 tojás
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 20 db eper
- cukormentes étcsokoládé forgács
- csipet só
Elkészítés:
- A tápióka keményítõt a mézet a cukrot a tojássárgákat és a vanília kivonatot egy pici tejjel csomómentesre keverjük, majd a többi tejet is hozzáöntve, krémesre fõzzük.
- A tojások fehérjébõl egy csipet sóval kemény habot verünk, majd a még meleg vaníliakrémmel jól összekeverjük.
- 4 db kehely mindegyikébe 3-3 szem epret kockázunk, majd rákanalazzuk a krémet és a tetejüket 2-2 félbevágott eperrel feldíszítünk. Csokiforgáccsal megszórjuk.