VANÍLIÁS-TEJSZÍNES ÁFONYAKRÉMLIKÕR

2017-12-02

sponsored links


Hozzávalók 7,5 dl-hez:

  • 12,5 dkg kék áfonya (fagyasztott is lehet)
  • 2,5 dl vodka
  • 5 evõkanál vaníliakivonat
  • 10 dkg cukor
  • 1,5 dl víz
  • 4 dl tejszín




  • Az áfonyát a vodkával és a vaníliakivonattal turmixoltam, majd zárható edényben hûtõbe tettem.
  • 1 hétig hagytam érni, közben naponta átkevertem.
  • Sûrû szövésû szitán leszûrtem, a visszamaradt részt jól kinyomkodtam.
  • A cukorból a vízzel kis lángon sûrû szirupot fõztem ? akkor jó, ha már habzik.
  • A tûzrõl levéve hagytam szoba-hõmérsékletûre hûlni, közben többször átkevertem, végül alaposan összevegyítettem a gyümölcsös vodkával és a tejszínnel.
  • Hûtõbe tartottam, fogyasztás elõtt jól felráztam.
  • Kb. 1 hétig áll el.



A receptet megtaláljátok a Kifõztük gasztromagazin februári számában is.

Folytats a blogon ... hankka.blogspot.com/2017/12/vanilias-...

sponsored links

Keres?s