VANÍLIÁS-TEJSZÍNES ÁFONYAKRÉMLIKÕR
sponsored links
Hozzávalók 7,5 dl-hez:
- 12,5 dkg kék áfonya (fagyasztott is lehet)
- 2,5 dl vodka
- 5 evõkanál vaníliakivonat
- 10 dkg cukor
- 1,5 dl víz
- 4 dl tejszín
- Az áfonyát a vodkával és a vaníliakivonattal turmixoltam, majd zárható edényben hûtõbe tettem.
- 1 hétig hagytam érni, közben naponta átkevertem.
- Sûrû szövésû szitán leszûrtem, a visszamaradt részt jól kinyomkodtam.
- A cukorból a vízzel kis lángon sûrû szirupot fõztem ? akkor jó, ha már habzik.
- A tûzrõl levéve hagytam szoba-hõmérsékletûre hûlni, közben többször átkevertem, végül alaposan összevegyítettem a gyümölcsös vodkával és a tejszínnel.
- Hûtõbe tartottam, fogyasztás elõtt jól felráztam.
- Kb. 1 hétig áll el.
A receptet megtaláljátok a Kifõztük gasztromagazin februári számában is.