VANÍLIÁS RIBIZLIZSELÉ
sponsored links
Ez megint annyira, de annyira egyszerû, hogy szinte szégyellem leírni, de hátha mégis valakit érdekel, no meg a képek is roppantúl tetszenek nekem...
Vásároltam 1,2 kg piros, ropogós ribizlit, hát, ne irigyeljetek, tellett egy kis idõbe amíg a szárától megszabadítottam. Az egyik kezemmel kiemeltem egy megmosott fürtöt, egy villát a másik kezembe vettem és "legereblyéztem" róla a bogyókat.
Ráöntöttem fél kiló cukrot, lefedtem és másnapig pihenni hagytam.
Elõvettem a botmixert és átdaráltam a cukros gyümölcsöt, majd felforraltam, azzal az elképzeléssel, hogy könnyebben paszírozható, ha picit megolvad a cukor. Így is történt, egy szitán átnyomtam az egészet, majd végezetül még egy kis pohár vizet is tettem a fennmaradó gyümölcsmagokra, úgy passzíroztam tovább, így szinte kiszedtem a lelket, a velõt is belõle.
Az átszûrt folyadék egy csodálatos rubinszínû, aromás ...