VANÍLIÁS-GYÖMBÉRES LIMONCELLO
sponsored links
Hozzávalók kb. 1 l-hez:
- 1 vaníliarúd
- kb. 5 cm friss gyömbér
- 4 biocitrom
- 4 dl víz
- 40 dkg cukor
- 4 dl vodka
- A vaníliarudat felhasítottam, a magjait a cukorhoz kapartam, és beledobtam a hüvelyt is.
- A gyömbért meghámoztam, vékony szeletekre vágtam.
- A citromokat alaposan megmostam, kettõt meghámoztam ? vigyázzunk, hogy csak a sárga, illóolajokban gazdag héjat vágjuk le, az alatta lévõ fehér, keserû réteg ne kerüljön felhasználásra.
- A citromhéjdarabokat 1-2 mm vékony csíkokra metéltem, majd az összes citrom levét kifacsartam.
- A készülék táljába öntöttem a vizet és a vaníliás cukrot, hozzáadtam a gyömbért és a citromhéjat.
- A gõzfunkcióval felforraltam, majd leállítottam a programot.
- A menüben kiválasztottam a joghurtmenüt, az idõzítõt beállítottam 10 órára, és elindítottam a programot.
- Ezzel hosszabb ideig melegen tartjuk a szirupot, így még intenzívebben kioldódik a vanília, a gyömbér és a citromhéj aromája.
- A program lejártával a tálat kivettem a gépbõl, hagytam, hogy a szirup teljesen kihûljön.
- Végül leszûrtem, összekevertem a vodkával és a finom szûrõn átszûrt citromlével.
- Hûtõben legalább 2-3 hétig érleltem, fogyasztás elõtt alaposan felráztuk.
A Cook@Home Multi Cooker készüléket a Russell Hobbsnál tudjátok beszerezni, a receptet pedig megtaláljátok a Kifõztük gasztromagazin decemberi számában is.