Vanilia sodó
sponsored links
A mákos guba és az aranygaluska elengedhetetlen "tartozéka" a vanilia sodó, de tulajdonképpen bármelyik édes kelt tésztához elkészíthetõ. Mivel szinte minden héten szerepel nálunk a menüben valamiféle kelt tészta, így arra gondoltam, megérdemel egy önálló bejegyzést ez is...:-)
Hozzávalók:
5 dl tej
3 tojás sárgája
6 ek cukor
1 vaniliás cukor
1 tk vanilia aroma
1 ek liszt
Elkészítése:
4 dl tejet felforralunk, közben a maradék 1 dl-t a többi hozzávalóval együtt elkeverjük. Amikor felforrt a tej, pár kanállal ramerünk belõle a lisztes egyvelegre, jól összekeverjük, majd az összeset a forró tejbe keverjük. Állandó kevergetés mellett addig fõzzük gõz fölött, amíg besûrûsödik. Ha nagyon sûrû lesz, kevés tejjel higítható.