Van?liakr?mes m?ktorta
sponsored links
Hozz?val?k:
a pisk?t?hoz: 25 dkg dar?lt m?k, 5 toj?s, 1 citrom
reszelt h?ja, 1 ev?kan?l liszt, 20 dkg cukor, 1 tasak s?t?por;
a kr?mhez: 25 dkg mascarpone, 5 dl tej, 2 tasak
van?li?s pudingpor, 5 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 4 dl tejsz?n, 1 tasak van?li?s
cukor;
a d?sz?t?shez: tejsz?nhab, csokol?d?reszel?k.
Elk?sz?t?se:
A toj?ss?rg?j?t a cukorral habosra kavarjuk,
hozz?adjuk a citromh?jat, a lisztet, a citroml?vel felfuttatott s?t?port majd
?vatosan belekeverj?k a kem?ny habb? vert toj?sfeh?rj?t ?s a m?kot. Kivajazott
vagy s?t?pap?rral kib?lelt tortaform?ban, 180 fokon megs?tj?k. Hagyjuk kih?lni,
majd elv?gjuk. A pudingport a tejben megf?zz?k, belekavarjuk a vajat ?s hagyjuk
kih?lni. A kr?msajtot a k?tf?le cukorral kikavarjuk, majd ?sszevegy?tj?k a
kih?lt pudingkr?mmel. A tejsz?nt kem?ny habb? verj?k, keveset f?lretesz?nk a
torta d?sz?t?s?hez. A van?li?s kr?mbe kavarjuk a felvert tejsz?nt, ?s
megt?ltj?k a f?lbev?gott lapot. A marad?k tejsz?nhabbal ?s csokol?d?reszel?kkel
d?sz?tj?k. P?r ?r?ra hideg helyre tessz?k, ekkor szeletelj?k.