Van egy tippem...
sponsored links
Mégpedig az, hogy ne higgyünk el mindent ami a reklámokban elhangzik...
A bolognai spagetti, talán a legtöbbször elõforduló gyors megúszós vacsora ételek egyike, ha nem a leggyakoribb. Még a blog írásom legelején fotóztam be ennek a fogásnak a készítés fázisait, azóta pihen a gépen, mert közzétételét annyira nem tartottam fontosnak. Gondoltam mindenki ismeri és készíti, csak, hogy az egyik este egy a tv-ben futó szuper-gyors vacsi reklám (amiket amúgy már rezzenéstelen arccal szoktam nézni), felszínre hozott bennem egy kérdést: Mégpedig azt, hogy ki a fenének készülnek ezek a zacskós por alapok, a világ legegyszerûbb ételeihez, hogy ha anélkül is pofon egyszerûen elkészíthetõ és az eredmény nagyságrendekkel jobb mint a mûanyag . Megspórolhatjuk vele az elõkészületeket talán, de nem több... A vizet még mindig a forráspontig kell hevíteni és ha ehhez hozzá vesszük a tészta fõzést, azonos idõ alatt elkészülünk a ragunkkal is. A különbség magáért beszél! Tehát szeretnék lebeszélni mindenkit a bolognese alapokról és ajánlani az igazi változatot, ami nem csak szebb és egészségesebb, mint a másik, de bátran mondhatom, hogy még a készítés élménye (ami leginkább illatban mérhetõ) is megéri a plusz fáradtságot és mosatlant.
Recept:
Hozzávalók (4 személyre)
500 g spagetti
400 g darált hús (sertés és marha vegyesen)
100 g bacon
100 g sárgarépa
100 g halványítózeller ...