Van egy tippem...
sponsored links
Mégpedig az, hogy a bruschettához magunk is készíthetünk paradicsom krémet, amit nem csak elõételként fogyaszthatunk, hanem üvegekbe eltéve, késõbbi fõzéseink alkalmával, ízesíthetünk is vele. A bruschetta (ejtsd: bruszketta) lényegében a fokhagymás pirítóstól indul (ezt nálunk is ismeri mindenki), de az olaszok nem álltak meg ennyinél, ahány ház, annyi változat készült. Számtalan formában létezik, kerülhet bele paradicsom, cukkini, padlizsán, articsóka (és sok egyéb zöldség még), sonka, vagy akár sajt. Én, most így télvíz idején szárított paradicsomot használtam (mert az mindig kapható), lila hagymát és egy csokor friss bazsalikomot adtam hozzá. Egy falat nyár került a konyhába...
Hozzávalók:
2 fej lila hagyma
200 g szárított paradicsom
2 db friss paradicsom
2 ek napraforgó, vagy fenyõ mag
1 dl olívaolaj ...