Vali szelet

2014-05-24

sponsored links



A receptet Egycsipet blogján találtam, rögtön megtetszett és el is döntöttem hogy elkészítem.
Nem bántam meg mert rendkívül finom mézes gesztenyés sütit kaptam, amitõl mindenki elvolt ájulva.
Ajánlom próbáljátok ki, nálunk ismétlésre kerül hamarosan,mert nagyon gyorsan elfogyott !
Egycsipet ! Köszönöm a receptet :))



Hozzávalók :
- a tésztához :
15 dkg cukor
10 dkg méz
5 dkg vaj
2 egész tojás
40 dkg liszt
1/2 evõkanál szódabikarbóna
3 dkg kakaópor
csipet só

- gesztenyekrém hozzávalói :
6 deci tej
2 csomag vaníliás pudingpor
3 dkg cukor
50 dkg gesztenyepüré
12 dkg puha vaj
10 dkg porcukor
1 evõkanál rum

- tetejére :
15 dkg étcsokoládé
2 teáskanál olaj



Elkészítése :
A tésztához, a mézet, a vajat és cukrot összemelegítem, de nem forralom fel !
A száraz hozzávalókat egy tálba kimérem és összekeverem.
A langyos mézes keverékbe keverem a tojásokat és beleöntöm a lisztes keverékembe, majd összegyúrom.
Addig pihentettem letakarva míg a krémhez a pudingot megfõztem .
A tésztát 4 felé vágtam és egyenként kb . egy A4 lap méretû lappá nyújtottam ki és egyesével elõmelegített sütõben. 170 fokon, gáznál 3 fokozaton 6 percig sütöttem meg, egy szilikonos sütõpapírral letakart tepsi hátulján.
Nagyon hamar megsül, figyeljünk oda mert hamar megég !
Ha megsültek a lapok egy-egy kilisztezett tálcán kihûtöm.
Addig elkészítem a krémet.
Elõzõleg már a tejbõl a cukorból  és pudingporokból pudingot fõztem és mostanra már ki is hûlt.
A kihûlt pudinghoz keverem elektromos habverõvel a puha már kiengedett gesztenyepüréket, majd hozzákeverem a puha vajat és ezzel együtt felhabosítom egy kicsit, és végül belekeverem a porcukrot és a rumot ,majd jó krémesre habosítom a habverõvel.
A lapok méretének megfelelõ tepsit keresek és ebbe rakom bele az elsõ lapot.
A krémet háromfelé osztom és az elsõ adagot egyenletesen a lapra kenek, erre a második lap kerül, újabb krém, harmadik lap , az utolsó adag krém és a legszebb legsimább lappal betakarom.
A tetejét egy kicsit lefelé megnyomkodom és félre rakom.
A csokoládét apró darabokra vágom és egy salátás kis üvegtálba rakom, erre rá kanalazom az olajat és a mikróba 4-5 pillanatra beteszem.
Csak addig amíg félig megolvad, ekkor kiveszem és addig keverem míg a maradék csoki darabok el-nem olvadnak.
Végül a süteményem tetejére öntöm és egyenletesen elkenem rajta.
Hûtõbe rakom én egy éjszakára és másnap forró vízbe mártott késsel szépen felszeletelem.

Jó nassolást kívánok !






Folytats a blogon ... bibimoni.blogspot.com/2014/05/vali-sz...

sponsored links

Keres?s