Valentin -napi vörösáfonyás bon-bon
sponsored links
Bon -bon
Mi sem egyszerûbb mint egy saját készítésû bon-bonnal meglepni édesszájú partnerünket Valentin nap alkalmából.
Igen a bon- bon készítése lehet egyszerû is és mégis finom,talán megkockáztatom sok esetben finomabb gyári hasonmásánál. Persze kell némi kézügyesség, gyakorlat a "megszólalásig hasonló " bon- bonok készítéséhez, de ha leadunk ebbõl s nem ragaszkodunk a tökéletes formához, megelégszünk a tökéletes ízzel, kellemes meglepetésben lesz részünk. Íme a recept ami alapján akár fél óra alatt is elkészülhet a mi "sk." bon- bonunk.
Valentin nap alkalmából vörös áfonyát és mandulát választottam alapanyagnak mivel fehér mandulát szépen megszínezi a a vörösáfonya , a piros-, .bordó-, szín árnyalatnál pedig jobbat el sem lehet képzelni Valentin napra.
Ha az egészet csokiba burkoljuk, hisz a csokoládét szinte mindenki szereti,biztos siker lesz ,
Nálunk a próba kollekció pillanatok alatt eltûnt.
A mandulát forró vízbe mártottam pár percre, pont addig amire a barna héja könnyedén eltávolítható lesz.Ezt a blansírozott mandulát aztán blenderben alaposan átforgattam, krémesre aprítottam . Idõközben az áfonyát ( szárított) is bele adtam és úgy aprítottam idõnként szünetet tartva tovább. Ha szeretnétek kicsit alkoholosan akkor javaslom áztassátok be az áfonyát jó fajta pálinkába vagy brandy-be és egy keveset öntsetek a darált mandulához is.
Ha alkoholmentes változatban készül akkor is szükség lehet némi folyadékra, hogy könnyebben formázható masszát kapjunk, használhatunk áfonya szörpöt erre célra vagy cukor szirupot de vigyázzunk, ne édesítsük túl a bon- bont.
Kellõen krémesre aprított mandula -áfonya keverékét sütõpapírral fedett munkaasztalra borítjuk elegyengetjük kb 1 cm vastagra és szív alakú kiszúróval szíveket formázunk .
A kiszúrt szíveket sütõpapírral bélelt dobozban,deszkán 10-12 percre mélyhûtõbe tesszük így könnyebben tudunk majd dolgozni velük.
Vízfürdõn a csokoládét megolvasztjuk ,temperáljuk és megmártjuk benne az áfonyás -mandulás szíveket. Rácson lecsöpögtetjük a fölösleges csokoládét ( amit összekaparva újból felhasználhatunk.
Szoba hõmérsékleten hagyjuk megszilárdulni a csokoládét majd csomagolhatjuk,vagy kínálhatjuk..
Hozzávalói
100 g mandula
30 g vörösáfonya
1/2 dl brandy vagy gyümölcs pálinka
100 g csokoládé ( belga tej csokoládé vagy 70 % étcsokoládé tetszés szerint)
További bon-bon és receptek itt és itt.