Valentin -napi vörösáfonyás bon-bon

2014-02-12

sponsored links

Bon -bon



Mi sem egyszerûbb mint  egy saját készítésû bon-bonnal meglepni   édesszájú partnerünket  Valentin nap  alkalmából.


Igen  a bon- bon készítése lehet egyszerû is és mégis finom,talán megkockáztatom  sok esetben  finomabb gyári  hasonmásánál. Persze  kell némi kézügyesség, gyakorlat a "megszólalásig hasonló "  bon- bonok készítéséhez,  de ha leadunk ebbõl   s nem ragaszkodunk  a  tökéletes formához, megelégszünk a  tökéletes ízzel, kellemes meglepetésben lesz részünk.                       Íme  a recept  ami alapján akár fél óra alatt is  elkészülhet a   mi "sk." bon- bonunk.


Valentin nap  alkalmából  vörös áfonyát és mandulát választottam alapanyagnak mivel   fehér mandulát   szépen megszínezi a  a vörösáfonya , a  piros-,  .bordó-,  szín árnyalatnál pedig jobbat el sem lehet képzelni Valentin napra.

Ha az egészet  csokiba burkoljuk,  hisz  a  csokoládét  szinte mindenki szereti,biztos siker lesz  , 
Nálunk a próba kollekció pillanatok alatt eltûnt.



A mandulát forró vízbe  mártottam  pár percre, pont addig  amire a   barna héja könnyedén eltávolítható lesz.Ezt a  blansírozott mandulát aztán blenderben  alaposan átforgattam,  krémesre aprítottam . Idõközben az áfonyát ( szárított) is bele adtam és úgy aprítottam idõnként szünetet tartva  tovább. Ha szeretnétek kicsit  alkoholosan  akkor  javaslom áztassátok  be  az áfonyát  jó fajta pálinkába vagy brandy-be és egy keveset öntsetek a darált mandulához is.
Ha alkoholmentes változatban készül akkor is szükség lehet  némi folyadékra, hogy könnyebben  formázható masszát kapjunk, használhatunk  áfonya szörpöt erre  célra vagy cukor szirupot de vigyázzunk, ne édesítsük  túl a  bon- bont.
Kellõen  krémesre aprított mandula -áfonya keverékét  sütõpapírral   fedett munkaasztalra  borítjuk   elegyengetjük  kb 1 cm vastagra és szív alakú kiszúróval szíveket  formázunk  .
A kiszúrt szíveket  sütõpapírral bélelt dobozban,deszkán  10-12 percre mélyhûtõbe tesszük így könnyebben tudunk majd dolgozni velük.
Vízfürdõn a  csokoládét megolvasztjuk ,temperáljuk  és  megmártjuk benne  az áfonyás -mandulás  szíveket.  Rácson lecsöpögtetjük a  fölösleges  csokoládét ( amit összekaparva újból felhasználhatunk.
Szoba hõmérsékleten hagyjuk megszilárdulni a  csokoládét  majd csomagolhatjuk,vagy kínálhatjuk..

Hozzávalói 

 100 g mandula
 30 g vörösáfonya
1/2 dl  brandy vagy gyümölcs pálinka
 100 g csokoládé ( belga tej csokoládé vagy 70 % étcsokoládé tetszés szerint)

További bon-bon és  receptek  itt és itt.


Folytats a blogon ... rozmaringesibolya.blogspot.com/2014/0...

sponsored links

Keres?s