Valentin napi vallomások 6.
sponsored links
Juhász Gyula
Szerelem?
Én nem tudom mi ez, de jó nagyon,
Elrévedezni némely szavadon,
mint alkonyég felhõjén, mely ragyog,
És rajta túl derengõ csillagok.
Én nem tudom mi ez, de édes ez,
Egy pillantásod hogyha megkeres,
mint napsugár, ha villan a tetõn,
holott borongón már az este jön.
Én nem tudom mi ez, de érezem,
hogy megszépült megint az életem,
Szavaid selyme szíven simogat,
Mint márciusi szél a sírokat.
Én nem tudom mi ez, de jó nagyon,
Fájása édes, hadd fájjon, hagyom.
Ha balgaság, ha tévedés, legyen
Ha szerelem, bocsájtsd ezt meg nekem!
SZERELMESEK SALÁTÁJA
2 személyre, mert Valentin napon érdekes lehet ha többen vagyunk
Hozzávalók:
30 dkg csirkemell
20 dkg eper
4 szem fekete olívabogyó
1 ek. fehérborecet
1/2 citrom leve
2 tk. szezámmag
jégsaláta
olívaolaj
só
és egy csipet kristálycukor vagy méz
Szerelem?
Én nem tudom mi ez, de jó nagyon,
Elrévedezni némely szavadon,
mint alkonyég felhõjén, mely ragyog,
És rajta túl derengõ csillagok.
Én nem tudom mi ez, de édes ez,
Egy pillantásod hogyha megkeres,
mint napsugár, ha villan a tetõn,
holott borongón már az este jön.
Én nem tudom mi ez, de érezem,
hogy megszépült megint az életem,
Szavaid selyme szíven simogat,
Mint márciusi szél a sírokat.
Én nem tudom mi ez, de jó nagyon,
Fájása édes, hadd fájjon, hagyom.
Ha balgaság, ha tévedés, legyen
Ha szerelem, bocsájtsd ezt meg nekem!
SZERELMESEK SALÁTÁJA
2 személyre, mert Valentin napon érdekes lehet ha többen vagyunk
Hozzávalók:
30 dkg csirkemell
20 dkg eper
4 szem fekete olívabogyó
1 ek. fehérborecet
1/2 citrom leve
2 tk. szezámmag
jégsaláta
olívaolaj
só
és egy csipet kristálycukor vagy méz
A csirkemellet ujjnyi csíkokra vágjuk, megborsozzuk, ráfacsarjuk a fél citrom levét, jól összeforgatjuk és legalább félórát pihentetjük.
Az így, finom puhára pácolódott húscsíkokat egy serpenyõben egy-két kanálnyi olajon, lassan elkezdjük sütni; amikor kezd pirulni rászórjuk a szezámmagot és szép pirosra sütjük.
Az epret felszeleteljük.
A megsült húsokat kiszedjük a serpenyõbõl; és ugyanebbe, a még forró serpenyõbe löttyintjük a borecetet (ezzel feloldjuk a serpenyõre tapadt a pörzsanygokat, majd már a tûzrõl levéve beledobjuk az epret, egy csipet sót és cukrot (vagy mézet) valamint 3-4 evõkanálnyi olívaolajat, óvatosan összekeverjük, hogy az eper ne törjön szét.
Egy tányérra vékony csíkokra vágott jégsalátát halmozunk, rárakjuk az epret, a tetejére pakoljuk az ízletes csirkemell csíkokat és a végén megszórjuk aprított olívabogyóval.