Valentin napi menü
sponsored links
1. Vörösboros tagliatelle diósalsával.
A tésztához:
A tésztához:
- 250g finomliszt
- 2 tojás
- 0,5 dl száraz vörösbor
- só
- 50g dió
- 1 gerezd fokhagyma
- 2dl tejszín
- olívaolaj
- 2 ek. reszelt parmezán
- kevés apróra vágott chili
Gyúrd össze a hozzávalókat sima golyóvá, csomagold be fóliába és tedd a hûtõbe 30 percre. (A tésztákat sokkal könnyebb kinyújtani, ha pihentek legalább fél órát a hûtõben.)
Oszd el 2 részre a tésztát és lapogasd el enyhén, hogy beférjen a tésztagép legnagyobb fokozatába. Nyújtsd ki az elsõ(legnagyobb) fokozaton, majd vedd kisebbre, végül egészen az utolsó elõtti fokozaton nyújts ki. Ezután mehet a tészta a tagliatelle hengerek közé. A metélteket lisztezd be, nehogy összeragadjanak. A tagliatelle kb. 0.5 cm széles. Ha valakinek nincs tésztanyújtó gépe, sodrófával is ki tudja nyújtani, igaz meg is fog izmosodni a vacsira. :) Sodrófás nyújtás után vágd a tésztát egyenlõ szélességû, hosszú téglalapokra, kevés liszttel tedd õket egymásra és így darabold fel egyforma 0,5cm-s csíkokra.
A diósalsához a fokhagymát szeleteld fel és dobd forró olívaolajba.A diót vágd durvára és dobd a fokhagyma mellé, majd ...
Oszd el 2 részre a tésztát és lapogasd el enyhén, hogy beférjen a tésztagép legnagyobb fokozatába. Nyújtsd ki az elsõ(legnagyobb) fokozaton, majd vedd kisebbre, végül egészen az utolsó elõtti fokozaton nyújts ki. Ezután mehet a tészta a tagliatelle hengerek közé. A metélteket lisztezd be, nehogy összeragadjanak. A tagliatelle kb. 0.5 cm széles. Ha valakinek nincs tésztanyújtó gépe, sodrófával is ki tudja nyújtani, igaz meg is fog izmosodni a vacsira. :) Sodrófás nyújtás után vágd a tésztát egyenlõ szélességû, hosszú téglalapokra, kevés liszttel tedd õket egymásra és így darabold fel egyforma 0,5cm-s csíkokra.
A diósalsához a fokhagymát szeleteld fel és dobd forró olívaolajba.A diót vágd durvára és dobd a fokhagyma mellé, majd ...