Vakarcs.............maradékból.
sponsored links
Vakarcs...régi idõk emléke, sokan nem ismerik.
Általában egy komoly leves után következett .
Nálam pedig a hatalmas adag krumplipüré maradvány
váltotta ki,hogy megmentsem.... túl jól sikerült.
A régi vakarcs receptet egy kicsit felturbóztam.
Általában egy komoly leves után következett .
Nálam pedig a hatalmas adag krumplipüré maradvány
váltotta ki,hogy megmentsem.... túl jól sikerült.
A régi vakarcs receptet egy kicsit felturbóztam.
Hozzávalók:
- nagyobb adag krumplipüré maradvány vagy fõtt krumpli
- 1/3-nyi mennyiségû liszt
- 1+1 tojás
- só,bors,metélõhagyma fûszer,vagy petrezselyem
- 1 kanál zsír
- 5+5 dg reszelt sajt
nyomóval jól összetöröm.Hozzáadom az összetevõket-krumpli,liszt,1 tojás,fûszerek,
zsír,a sajt fele.Összedolgozom,ha nagyon lágy,akkor még adok hozzá lisztet.
Tepsibe sütõpapírt teszek,a tésztát kézzel elegyengetem,tetejét megkenem tojással,
reszelt sajttal,fakanállal megnyomkodom ,megsütöm.Látni lehet ,amikor készen van.
Kb. 30 perc. Hidegen,melegen nagyon finom.
Emlékeimben még az van,amikor édesanyám készítette,sajt,fûszerek nélkül.
Azt a vakarcsot csak õ tudta finomra sütni.Néha-néha jól megsült ,vakarcs volt!
Kívánok jó étvágyat...Mari