Vakarcs.............maradékból.

2014-02-23

sponsored links

Vakarcs...régi idõk emléke, sokan nem ismerik.
Általában  egy komoly leves után következett .
Nálam pedig a hatalmas adag krumplipüré maradvány
váltotta ki,hogy megmentsem.... túl jól sikerült.
A régi  vakarcs receptet egy kicsit felturbóztam.
Hozzávalók:
  • nagyobb adag krumplipüré maradvány vagy fõtt krumpli
  • 1/3-nyi mennyiségû liszt
  • 1+1 tojás
  • só,bors,metélõhagyma fûszer,vagy petrezselyem
  • 1 kanál zsír
  • 5+5 dg reszelt sajt
A krumpli minden esetben hideg legyen.Ha nem pürébõl készül,akkor krumpli-
nyomóval jól összetöröm.Hozzáadom az összetevõket-krumpli,liszt,1 tojás,fûszerek,
zsír,a sajt fele.Összedolgozom,ha nagyon lágy,akkor még adok hozzá lisztet.
Tepsibe sütõpapírt teszek,a tésztát kézzel elegyengetem,tetejét megkenem tojással,
reszelt sajttal,fakanállal megnyomkodom ,megsütöm.Látni lehet ,amikor készen van.
Kb. 30 perc. Hidegen,melegen nagyon finom.
Emlékeimben még az van,amikor édesanyám  készítette,sajt,fûszerek nélkül.
Azt a vakarcsot csak õ tudta finomra sütni.Néha-néha jól megsült ,vakarcs volt!

Kívánok jó étvágyat...Mari



Folytats a blogon ... marizei.blogspot.com/2014/02/vakarcsm...

sponsored links

Keres?s