Vajpuha tarjaszeletek (HP)

2017-03-24

sponsored links



Hozzávalók:
1 kg csont nélküli tarja
2 nagyobb fej hagyma
frissen õrölt szines bors
2 gerezd fokhagyma

bõ 1 dl olaj
Elkészítés:
Én a mûveletet szeretem még sütés elõtti este elindítani. A húst felszeleteljük, a zsíros részeknél bevagdaljuk és kicsit kiklopfoljuk. Az olajat egy zárható dobozba öntjük, belenyomjuk vagy reszeljük a fokhagymagerezdeket, vékony félkarikákra belevágjuk a hagymát. Mehet hozzá az õrölt bors, és jól összekeverjük. Beleforgatjuk a hússzeleteket, és lezárjuk a dobozt. Mehet a hûtõbe másnapig. Akkor elõvesszük és az idõközben felmelegített hot-plat lapjára pakoljuk egymás mellé a szeleteket. Általában 120-130 fokon sütjük, elõször lefedve, hogy a gõzben szépen puhulhasson a tarja, így lesz vajpuha. Idõnként meg kell forgatni a szeleteket, de óvatosak legyünk, mert kicsit csapkod a hús is, és szökik a gõz is, amikor felemeljük a fedõt. Ha a villánk már simán szalad a húsban, félretesszük a fedõt, és anélkül, kicsit magasabb hõfokra tekerve készre sütjük a husinkat.



A képen látható húsadag kb. 25 perc alatt lett finom puha és ízletes.

Folytats a blogon ... ugymintotthon.blogspot.com/2017/03/va...

sponsored links

Keres?s