Vajkaramellás bonbon/ házilag
sponsored links
Akár szaloncukrot is készíthetünk majd belõle ! A receptet gasztromanonál találtam régebben,most elsõ próbálkozásként egyszerû formázással bonbonnak készítettem el és csupán fél adagból azt írom le!
Hozzávalók:
6,5 dkg cukor
2 dkg vaj
1/2 dl tejszín
12,5 dkg darált háztartási keksz
reszelt narancshéj/nálam citromhéj
6 dkg étcsokoládé
*
Elkészítése: Cukrot karamellizáltam hozzáöntöttem óvatosan a tejszínt alacsony hõfokon addig kevergettem még egynemûvé vált. Tûzhelyrõl levettem bele tettem a vajat a reszelt citromhéjat és a darált háztartási kekszet fakanállal összedolgoztam közben hûlt a massza és kézzel hosszúkás hurkákat formáztam belõle. Tányérra pakoltam és hûtõben hagytam kicsit dermedni ezután feldaraboltam késsel és gõz fölött olvasztott csokoládéba mártottam a darabkákat amit sütõpapírra tettem és hagytam megdermedni. Végül apró papírkákba tettem . Nagyon finom !( Ebbõl a mennyiségbõl 32 db lett ami remélem a jövõ hétvégén az unokáknak ízlik majd!)
-Ui:Örülök hogy kipróbáltam így a házilag készíthetõ szaloncukor kínálatom is bõvült!/Akkor természetesen más csomagolást teszek rájuk az elkészítése megegyezik a mostanival !
Megkínálhatlak?