Vajkaramella

2011-12-05

sponsored links


A szeretet nem vigasz - a szeretet fény.

                                                                                                               (Simone Weil) 

Az idei szaloncukrunk csokoládéba mártott maghelyén mandulás aszalt szilva és vajkaramella lesz. Ma próbafõzést tartottam ez utóbbi ügyben. Citromhab receptjét vettem alapul. Csak kissé túlfõztem. Harminc percig rotyogtattam, de ez is kicsit sok volt neki - de most már tudom, milyen az az állag, amikor le kell venni a tûzrõl. Elõször teljesen híg, folyékony. Aztán sûrûsödni kezd, nagy buborékok jelennek meg a felszínén. Mikor már annyira sûrû, hogy még krémes és fényes, de már a keverésnél megmaradnak a fakanálmozdulatok a krémben, és a kanálról nagyon sûrûnfolyósan folyik, akkor van készen. Ha addig kevergetjük míg bemattul, akkor túlfõztük véleményem szerint.
Azért lett ilyen vékony a vajkaramellám, mert középre akartam egy dióréteget tenni. De mire a másik felét is ráöntöttem volna a masszára, megkötött. Visszatettem melegedni, de hiba volt, mert a vaj kicsapódott.
Mindenesetre, a következõ adagnál már tudom, mikor kapjam le a tûzrõl.

Hozzávalók egy 15*25-ös kistepsihez: ...

Folytats a blogon ... szellemafazekban.blogspot.com/2011/12...

sponsored links

Keres?s