Vajdasági apró sósan vagy édesen

2012-10-28

sponsored links


Ezt a receptet biztos sokan ismeritek, de annyira egyszerû és jól variálható, hogy a blogról sem hiányozhat.
Kint ömlik az esõ a hõmérséklet a 0-hoz közelít, mikor is lenne alkalmasabb az idõ ennek a süteménynek az elkészítéséhez, mert 1. meleg és lágy a tészta 2. édes vagy éppen sós, ami tökéletesen felmelegít egy ilyen hideg napon, már a tepsibõl kapkodja ki a család ahogy kisült.
Kelt tészta, amit valójában nem kelesztünk ez még plusz pont az elkészítésnél.
A tészta teljesen tojásmentes! a tölteléket, ha édesen készítjük akkor nem is kell tojást felhasználnunk, tojásallergiások is fogyaszthatják.
Nálunk az édes variáció jött be, mert több tojásallergiás családtagunk is van.

Tészta

80 dkg liszt
1 dl olaj
1 ek cukor
0,5 dl langyos tej
5 dkg friss élesztõ
0,5 ek só


Töltelék, ha sósan készül
1 kocka margarin
3 tojássárgája ...

Folytats a blogon ... krisztinakonyhaja.blogspot.com/2012/1...

sponsored links

Keres?s