Vajban sült sertésszûz birsszósszal
sponsored links
Hozzávalók 4 személyre:
2 kisebb sertésbélszín, só, bors, 5 dkg vaj;
a birsszószhoz: 60 dkg birsalma, 1 evõkanál zsír vagy vaj, 1 evõkanál liszt, 5-6 dkg cukor, só.
Elkészítése:
A bélszínt vastag szeletekre vágjuk, sózzuk, borsózzuk. A vajat felhevítjük, majd a bélszínszeletek mindkét oldalát kb. 5 perc alatt megsütjük.
A megtisztított, meghámozott birsalmát kisebb darabokra vágjuk, felforraljuk annyi vízben amennyi ellepi, hozzáadjuk a cukrot, kissé megsózzuk, puhára fõzzük. A vajból (zsír) és a lisztbõl világos rántást készítünk, felengedjük kevés hideg vízzel, kis lángon simára keverjük. Belekavarjuk a fõtt kompótot, kavargatva kis lángon fõzzük, míg kellõen be nem sûrûsödik. A bélszínt a birsalmaszósszal és fõtt rizzsel tálaljuk.
Tipp: Bélszín helyett liba, kacsa vagy csirkehússal is kínálhatjuk.
FI. 2017/12
FI. 2017/12