Vajban sült pisztráng, zöldségekkel
sponsored links
Hozzávalók :
4 db konyhakészre tisztított pisztráng
1 kg burgonya vastag szeletekre vágva
50 dkg sárgarépa csíkokra vágva
kb 4 deci olvasztott vaj
ízlés szerint : só, bors, tárkony
citromlé
Elkészítése :
A pisztrángokat kívül belül besózzuk és citromlével bedörzsöljük, majd letakarva hûtõbe rakjuk 30 percre.
Ezalatt megtisztítjuk a zöldségeket és felvágjuk õket.
Egy nagyobb magas kerámia edényt, vagy tepsit kivajazunk és erre rakjuk szépen sorra a zöldségeket.
Ízlés szerint, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk egy kevés szárított tárkonnyal és az olvasztott vaj felét ráöntjük.
Pisztrángokat a zöldségek tetejére fektetjük , ráöntjük a maradék olvasztott vajat és forró sütõben készre sütjük kb 30-40 perc
.
A sütési idõ függ a sütõtõl.
Tálaláskor fokhagymás tejfölt és jégsalátát adunk hozzá.
Jó étvágyat !