Vajban párolt csalán és salátaboglárka fokhagymával, citrommal
sponsored links
Amióta megjelent a friss csalán és salátaboglárka, gyakran megyünk le Reginával a patakpartra szedni néhány maréknyit - a csalánt persze csak én szedem kesztyûvel, de keresgélni õ is segít. Egészen kicsi kora óta tanítgatom neki, hogy melyik növény melyik, másfél évesen simán ki lehetett küldeni a veteményesbe egy kis petrezselyemért vagy tárkonyért, a levelérõl is felismeri a fekete nadálytõt vagy a csormolyát, tavaly egy balatoni nyaraláskor õ vett észre egy nagy tõ citromfüvet, amibõl rögtön teát is fõztünk, a Mesterségek Ünnepén pedig rucolát talált a Várban. Megenni persze nem hajlandó semmi salátaszerû dolgot, de bízom benne, hogy ez csak átmeneti állapot, és azáltal, hogy nem csak a boltok polcain találkozik zöldségekkel vagy fûszernövényekkel, hanem maga is aktívan részt vesz a termesztésük-begyûjtésük folyamatában, egészségesen és tudatosan táplálkozó, természetszeretõ felnõtt válik majd belõle.
Szóval ma is szedtünk pár marék apró, friss csalánt és salátaboglárkát, és bátran mondhatom, hogy nagyon finom fogás készült belõle. Fogyasztható köretként, pl. grillezett ...