Vajastésztában sült lazac zöldfûszeres házi majonézzel
sponsored links
Mondjuk, hogy ez egy karácsonyi menüjavaslat, kekszek helyett, mert ahogy most kinéz, advent második vasárnapja után tudok hozzájuk férni, mert elutazom megint, ide :).Lehet hogy lesz egy-két idõzített poszt, de semmi karácsonyos, ráadásul pár lementett novemberi fotót (jó, meg az elmúlt három évit) úgy kell most kibányászni a bekrepált winchesterbõl.
A lazac mélyhûtött, ezt ellensúlyozandó a gyors vajastészta és a majonéz házi, hátha javamra írják valahol majd, mert hát milyengasztrobloggerazilyen. Vidéki, meg finnyás is, tuti halbeszerzõ helyre nem ér rá munka és család mellett elrohangálni, na és persze tervezni se tud. Viszont a recept elronthatatlan, gyorsan megvan, vajas tésztát lehet a boltban is kapni, de a házi majonézzel meg kell tisztelni egy ilyen jó halat. Egyébként egy ilyen kis tésztás trükkel bármilyen, kevésbé húzós árú halat is ünnepi étellé lehet varázsolni. A tészta miatt nem feltétlenül szükséges köret, de nálunk a Népek krumplipüré-függõk, azt nem tudtam el
Hozzávalók: (4 személyre)
4 szelet lazac ( 10 dkg-osak)
20 dkg (házi) vajas tészta (gyors és fájdalommentes egyszerû verzió receptje itt, a fele szükséges)
frissen õrölt bors
4 kk citromlé
3 kk füstölt só - vagy sima
a fûszeres házi majonézhez:
1 tojás sárgája ...