Vajas újburgonya

2012-06-28

sponsored links


Amint megjelenik a piacon az apró parázsburgonya, én már viszem is haza. Tepsiben, fûszerezve vagy csak egyszerûen sózva sütöm  meg.  Készült már olivaolajjal, kacsazsírral, vajjal, rozmaringgal, mindenféle fûszerkeverékkel, fokhagymával.
Most egy kicsi nagyobb szemûeket kaptam, ezeket  félbe vagy negyedbe vágtam. Rántott falatkák körete volt vajban sütve.

1 kg  apró szemû újburgonya

házivaj

A burgonyák héját késsel kicsit lekapargattam. Nem kellett  túlzottan, mert magától is jött le. Jól megmostam, lecsepegtettem. A nagyobb darabokat félbe, negyedbe vágtam, sóval alaposan elkevertem. Kicsi levet engedett, ezt leszûrtem, és papírtörlõvel leitattam még a maradék vizet. A tepsibe sütõpapírt tettem, amit vajjal megkentem. A burgonyákat beleraktam a ...

Folytats a blogon ... loncivendegloje.blogspot.com/2012/06/...

sponsored links

Keres?s