Vajas tojáslepény koktélparadicsomos rukolasalátával, enyhén grillezett kecskesajttal, pirított fenyõmaggal
sponsored links
Köztudottan húsevõ vagyok, a tojásételek zöldségekkel és nemes sajtokkal viszont ideig-óráig feledtetni tudják számomra a hús szükségességét. Még a rántott vagy sörtésztában sült zöldségekkel vagyok így, és talán ki is merült a húspótló lehetõségek száma.
Biztos vagyok abban ugyanakkor, hogy húsimádó társaim is megnyalták volna mind a tíz ujjukat ez után az "abból ütök össze egy könnyû fogást, ami készleten van" ételtõl.
Eléggé el vagyok havazva a dolgaimmal, néha szabadnapot adok magamnak a nagy terül-terülj asztalkám fõzések vonatkozásában.
Volt itthon finom érett, francia kecskesajt, igazából e köré terveztem az ételt. Csak idõszakosan tartok itthon rukolát, de most éppen abból is volt készleten. Mivel alapvetõen húsmentes ételt terveztem, így a tojás adta magát, a fenyõmag már csak pont volt az i-re. Szilva koktélparadicsomot mostanában mindig tartok itthon, ez kellõképpen megszelídítette és kiegészítette a rukolát. Nos, ennyi a történet.
Hozzávalók 1 adaghoz:
3 tanyasi tojás (szerintem jól látszik, hogy nem is akármilyen:)
3 dkg vaj
1 maroknyi rukola ...