Vajas tojás mustármártással
sponsored links
Hozzávalók 4 személyre: 8 fõtt tojás, 8 dkg vaj, 1 evõkanál francia magos mustár, 1 evõkanál jó minõségû mustár, 1 evõkanál keményítõ, 2 dl fõzõtejszín, 3 dl tej, só, bors, csipetnyi currypor, 1 teáskanál tárkonyecet, 1-2 teáskanál fehérborecet; a tálaláshoz: rizsköret.hús
Elkészítése: A vajat egy kisebb méretû, mélyebb serpenyõbe tesszük, közepes tûzön felhevítjük(ne égjen meg). A tojásokat megpucoljuk, a forró vajban körbesütjük. Az elején pattogni kezd, majd egy aranybarna és ropogós kérge lesz. A megmaradt vajat egy másik edénybe átszûrjük, hozzáadjuk a magos és a sima mustárt, megszórjuk frissen õrölt borssal és a curryporral, majd felöntjük a tejjel és közepes lángon felforraljuk. A keményítõt elkavarjuk a tejszínnel, besûrítjük vele a mártást. Izlés szerint sózzuk, valamint ecettel ízesítjük. A tojásokat cikkekre vágjuk, rizzsel és a mustármártással tálaljuk.