Vajas sült erdei gomba zsályás pirítóssal
sponsored links
Évek óta szedjük az erdei gombákat, kedvenc kiránduló helyek, erdei séták alkalmával sikerül a kedvenc gombáinkat leszedni, felhasználni, tartósítani. Nem szeretnék hosszas gombaismertetõbe fogni. És meggyõzni sem akarok senkit. A gombázást, a gyûjtést mindenkinek magának kell eldönteni bevállalja vagy
sem. Ahhoz, hogy biztosak legyünk fajtájukat illetõen jól kell ismerni a gombafajtákat. Hosszú évek óta gombászunk, mégis velünk van egy színes fotókat tartalmazó könyv, a biztonság kedvéért. Szedés után is többször átnézzük, csoportosítjuk , beazonosítjuk és csak utána fogyasztjuk biztonsággal.
Aki nem meri egyedül begyûjteni annak mindenképpen a piacot vagy a gombaszakértõket ajánlanám.
Az esõ után ideális volt elmenni szétnézni, és bizony találtak a fiúk bõven gombát.
Sokféle képen készítem, nagyon szeretjük. Levesnek, fõételnek,tojásrántottával,töltötten, rántottan mártásnak húsokhoz.
Ez a recept rendkívül egyszerû, és nagyon finom.
Hozzávalók:
1 ek vaj
1 ek olaj ...