Vajas sörkiflik
sponsored links
Hozzávalók:
50 dkg liszt
3 dl. tej
1 teáskanál só
5 dkg friss élesztõ
1 dl. olaj
1 evõkanál cukor
Továbbá : 1 evõkanál vaj felolvasztva és 2 db tojássárgája
Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk.majd hozzá keverünk egy csipet sót és egy teáskanál cukrot.
Elmorzsoljuk benne az élesztõt. Langyos helyre tesszük és felfuttatjuk.
A többi hozzávalót egy tálba kimérjük,majd hozzáöntjük a felfuttatott élesztõt és addig dagasztjuk amíg az edény falától el nem válik. Cipó alakúra formáljuk és letakarva duplájára kelesztjük.
Mind ezt a mûveletet meggyorsíthatjuk ha bepakoljuk az össze hozzávalót a kenyérsütõgép edényébe és a dagasztás programra állítjuk.
Bármelyik tészta készítési formát választjuk a további mûveletek megegyeznek.
A megkelt tésztát átgyúrjuk és cipó alakúra formáljuk.
Egy szilikonos munka felületen, vagy lisztezett deszkán kör alakúra nyújtjuk.
16 darabra felszeleteljük,megkenjük olvasztott vajjal.
Egyenként feltekerjük,majd egy szilikonos sütõpapírral ellátott tepsibe tesszük kissé távol egymástól. Tetejüket olvasztott vajjal bõven lekenjük és 15 percig kelesztjük,majd tojássárgájával kenjük le és végül elõmelegített sütõben 180-fokon készre sütjük.
Vajas sörkiflik készítése videó képekben: