Vajas-sajtos kifli

2011-09-27

sponsored links

 olyan, de olyan finommmmmmm :))))) sajtos-vajas kifli update-módra

Ha már megtaláltam a Parmigianot, akkor mindet fel is használtam. Persze azért is, mert kellett. Gyorsan sütöttem vele illatos kifliket, amikbõl jó pár adagot lefagyasztottam, aztán valamelyik reggel tökéletes lesz egy bögre tea, vagy tejeskávé mellé.

Vajas-sajtos kifli

Ez kell hozzá: végtelen türelem, vagy valami - pl. sajtos rúd sütögetés és fõzés - amivel elfoglalja magát az ember, míg megkel a tészta. Szóval: 200 g friss túró, 200 g mastermix, 400 g sima liszt, 10 g szárított élesztõ, 1 tk. só, 2 tk. xilit, 2 tojás, 200 g vaj (nem margarin!), kb. 100 g reszelt Parmigiano sajt, 400-450 l tej.

Így készül: a szárazanyagokat óvatosan összeszitálom. Szigorúan a tál felett, mert a mastermix jobban porol, mint egy százéves perzsa szõnyeg. Az élesztõt is elkeverem benne, mert a szárított fajta nem szeret a tejben felfutni. Legalábbis nem fut olyan jól, mint a friss élesztõ. A lisztkeverékhez morzsolom a túrót, majd a közepébe ütöm a két tojás sárgáját, belekockázok ...


Folytats a blogon ... bodzablog.freeblog.hu/archives/2011/0...

sponsored links

Keres?s