Vajas-rukkolás spagetti pirított kolbásszal és koktélparadicsommal 98/2.
sponsored links
A párosból a szendvics nyert, mert ez a tésztaétel nekem nem volt elég szaftos, így az állás jelenleg 49-38.
Hozzávalók:
40 dkg spagetti
8 dkg vaj
só, bors
30 dkg koktélparadicsom negyedekbe vágva
12 dkg parmezán sajt reszelve
15 dkg kolbász vékonyra szelve
5-6 marék rukkola
4 tojássárgája
Felforralom a vizet és kifõzöm benne a spagettit, közben pedig egy serpenyõben megpirítom a kolbászt. A kipiruló zsír nagy részét eltávolítom, de egy keveset benne hagyok, majd hozzáadom a kifõtt spagettit, és a rukkolát, amit hagyok megfonnyadni. Amikor összeesett, adok hozzá egy kevés fõzõvizet, a vajat, a tojássárgákat, a reszelt sajtot és a paradicsomokat, majd gyorsan elkeverem gyenge tûzön krémes állagúra és azonnal tálalom.