VAJAS PUFFANCS

2011-09-07

sponsored links



A nagy fiam mikor beleharapott a Vajas puffancsba, csak annyit mondott: "Anya, ez nagyon bitang lett!" Szó se róla, tényleg igaza volt, mert utána én is lekaptam egyet a tálról, és megkóstoltam még langyosan, hogy tényleg valót állít-e, ez a gyerek...De igaza volt... Sokféle kiflit sütöttem már, sokféle tésztából, de ez! Veri az összeset...Ahogy sül a puffancs, a benne lévõ vaj, meg és kiolvad belõle, alá folyik a tészta alá, és kvázi a vajban sül meg a tészta alja. Ettõl alul ropogós, belül meg finom foszlós lesz a puffancs...

Hozzávalók: 1/2 kg átszitált liszt, 1.5 dl. langyos te, 1 dl langyos víz, 1/2 kocka friss élesztõ, 1 evõkanál cukor, 1.5 kávéskanál só, 4 evõkanál olaj, 1 evõkanál ...

Folytats a blogon ... illeskriszkonyhaja.blogspot.com/2011/...

sponsored links

Keres?s