Vajas palacsinta
sponsored links
Kedvenc palacsinta receptem. Elõször fél adaggal csináltam, aztán elgondolkoztam rajta, hogy kit akarok becsapni, hiszen imádom a palacsintát. Azóta teljes adaggal készítem :)
Vajas palacsinta
Hozzávalók / 20 db:
25 dkg finomliszt
15 dkg teljes kiõrlésû liszt
1 kanál xilit
4 db tojás
1 csipet só
kb 8 dl tej
1 dl (szénsavas) víz
10 dkg olvasztott vaj
1 citromból nyert citromhéj
Elkészítés:
- A vajat felolvasztjuk. A citrom héját lereszeljük.
- A liszteket összeszitáljuk és elkeverjük a xilittel.
- A tojásokat egy csipet sóval jó habosra verjük.
- Folyamatos keverés mellett szép lassan hozzáadagoljuk a felvert tojásokhoz a lisztet és tejet (felváltva adagolva egy-egy kanállal), és addig keverjük, amíg teljesen homogén nem lesz.
- Ezt követõen jöhet bele az olvasztott vaj és a citromhéj.
- Hûtõbe tesszük egy-két órát pihenni.
- Forró serpenyõben megsütjük a palacsintákat.