Vajas kifli
sponsored links
?vek folyam?n sok f?le kiflit s?t?ttem. Azt?n elj?tt az a id? amikor saj?t receptet kezdtem haszn?lni ami j?l bev?lt.
elkeverem beleteszem a vajat. burgonya pelyhet, vizet, a tejben felfuttatott ?leszt?t, liszteket ?s a tetej?re a s?t. 8 percet robotg?ppel dagasztom azt?n k?zzel ?tgy?rom ?s 40 percet kelesztem. Keleszt?s ut?n 12 darabba v?gom g?mb?ly?re form?zom ?s hagyom kelni 15 percet. Kifliket form?zok kiny?jtva a t?szt?t v?konyra ?s feltekerem ?ket. Kelesztem 40 percet ?s 220 fokos s?t?ben s?t?m k?r?lbel?l 15 percet. S?t?s el?tt ?s ut?n hideg v?zzel lespriccelem.
Ennek a receptje k?vetkezik most.
El?z? este elk?sz?tem az el? t?szt?t:
2 dl v?z
3 gramm ?leszt?
20 dkg liszt
J?l ?sszekeverem egy szilokon lap?ttal. Letakarom egy konyharuh?val es egy ?jszak?n ?t hagyom pihenni.
Reggel kezdem a kiflit s?tni.
Hozz?val?k:
1 dl tej
1 db kocka cukor
12 gramm ?leszt?
2,5 dl v?z
3 kan?l burgonya pehely
5 dkg vaj
40 dkg keny?r liszt / Ha nincs j? a finom liszt. /
20 dkg t?nk?ly liszt
15 gramm s?
A tejet langyos?tom beleteszem a cukrot az ?leszt?t ?s felfuttatom. Az el? t?szt?t
J? ?tv?gyat !