Vajas kifli
sponsored links
Évek folyamán sok féle kiflit sütöttem. Aztán eljött az a idõ amikor saját receptet kezdtem használni ami jól bevált.
elkeverem beleteszem a vajat. burgonya pelyhet, vizet, a tejben felfuttatott élesztõt, liszteket és a tetejére a sót. 8 percet robotgéppel dagasztom aztán kézzel átgyúrom és 40 percet kelesztem. Kelesztés után 12 darabba vágom gömbölyûre formázom és hagyom kelni 15 percet. Kifliket formázok kinyújtva a tésztát vékonyra és feltekerem õket. Kelesztem 40 percet és 220 fokos sütõben sütõm körülbelül 15 percet. Sütés elött és után hideg vízzel lespriccelem.
Ennek a receptje következik most.
Elõzõ este elkészítem az elõ tésztát:
2 dl víz
3 gramm élesztõ
20 dkg liszt
Jól összekeverem egy szilokon lapáttal. Letakarom egy konyharuhával es egy éjszakán át hagyom pihenni.
Reggel kezdem a kiflit sütni.
Hozzávalók:
1 dl tej
1 db kocka cukor
12 gramm élesztõ
2,5 dl víz
3 kanál burgonya pehely
5 dkg vaj
40 dkg kenyér liszt / Ha nincs jó a finom liszt. /
20 dkg tönköly liszt
15 gramm só
A tejet langyosítom beleteszem a cukrot az élesztõt és felfuttatom. Az elõ tésztát
Jó étvágyat !