Vagány vega karácsonyi ebéd

2011-12-24

sponsored links

Nem visszük túlzásba, de finomat fogunk enni.

Zellerkrémleves: egy fél zellert és egy egész krumplit felkockáztam, feltettem fõzni a szokásos kb. egy liter vízben, a szintén szokásos adalékmentes ételízesítõmmel. Ha puha, jön a botmixer, meg a tejfölös habarás (na jó, lehet, hogy tejszínes lesz,végül is karácsony van, na :-))
Tálaláskor vagy levesgyöngyöt szórok bele, vagy pedig még addig pirítok hozzá kenyeret.

Sajtszószos tészta csõben sütve: megfõztem egy fél zacskó copfocska fantázianevû tésztát, jénaiba borítottam, és leöntöttem sajtszósszal. (Ehhez elõzõleg besamelmártás-szerûséget készítettem, vagyis kevés forró olajon két evõkanál lisztet egy picit kevergettem, aztán egy fél liter tejjel felöntöttem. Megsóztam, borsoztam, belenyomtam egy gerezd fokhagymát, és valamilyen indíttatásból beledobtam egy babérlevelet is. Kis lángon sûrûsödésig fõztem kavargatva, aztán belereszeltem kb. 10 dkg sajtot, most ementáli volt itthon, de bármivel jó.) A szószt és a tésztát összekevergettem, a tetejére is szórtam egy kis reszelt sajtot, és most épp a ...

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/Valsagkonyha/...

sponsored links

Keres?s