Vadásznokedli
sponsored links
Sokan és sokféleképpen megfõzték már ezt a végtelenül egyszerû, de elképesztõen ízletes és elképesztõen laktató tésztaételt, variációkat találtok itt, itt, itt!
Ez meg itt a miénk :-)
Vadásznokedli
Elkészítési idõ: 60 perc
Hozzávalók:
- 3 ek. olívaolaj
- 2 fej vöröshagyma finomra vágva
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 40 dkg gomba
- 15 dkg húsos kolozsvári szalonna
- 20 dkg ömlesztett sajt (2 tubus)
- 1 csokor petrezselyemzöld
- só és bors
- a tetejére reszelt sajt
A galuskához:
- 2 tojás
- 30 dkg liszt
- nagy csipet só
- 3-3,5 dl víz
A szalonnát csíkokra vágjuk, és az olajon pörcösre pirítjuk. A vöröshagymát a kiolvadt zsiradékon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a megtisztított, cikkekre vágott gombát és a zúzott fokhagymát is, s hagyjuk, míg a gomba leve el nem párolog.
Sózzuk (óvatosan, a szalonna sós!), borsozzuk, hozzákeverjük a finomra vágott petrezselyemzöldet - de tovább már ne pároljuk.
A galuska hozzávalóit lazán összekeverjük, nem kell túlságosan kidolgozni, és sós, lobogva forró vízbe szaggatjuk, és készre fõzzük.
Összekeverjük a szalonnás-gombás raguval, s azon forrón hozzáadjuk az ömlesztett sajtot is, hogy beleolvadhasson.
Tálaláskor megszórhatjuk a tetejét további reszelt sajttal, nem fogja elrontani :-)